top of page

Embaraç i ortodoncia

Actualizado: 8 feb 2020


Cada dia hi ha més dones joves que realitzen un tractament d'ortodòncia . A l'estar en edat fèrtil, cada vegada és més comú que es donin casos d'embaràs en aquests pacients. I en aquests casos els professionals ens trobem amb la pregunta: Hi ha algun problema per portar ortodòncia durant l'embaràs?. En si, no hi ha cap problema important que contraindiqui el tractament d'ortodòncia .


Està demostrat que durant l'embaràs, els canvis hormonals provoquen una major gingivitis

( inflamació de les genives ). Aquest engrandiment gingival es pot veure potenciat per factors irritants . L'element que habitualment crea més gingivitis és la placa dental.


Els aparells d'ortodòncia, creen una major retenció de placa dental, que pot afavorir l'aparició del engrandiment gingival.


Aquesta dada pren més importància durant

l´embaràç, a causa de la major predisposició a la inflamació de les genives.
És per això que durant el tractament amb bràquets és molt important tenir una bona higiene i fer visites cada 3 mesos amb el periodoncista.


La relació entre ortodoncista i periodoncista en aquesta etapa és vital per poder tenir un tractament controlat i exitós d´ortodòncia en cas d'embaràs.


Una altra situació seria la gestant que vol iniciar el tractament d'ortodòncia . Normalment per fer un correcte diagnòstic cal fer unes proves complementàries, entre elles radiografies, que estarien contraindicades durant l'embaràs. En aquests casos seria aconsellable esperar a tenir el nadó per fer l'estudi i poder iniciar el tractament.


Dra. Guardia25 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page